Tokoh Guru Kebangsaan 2017, Cikgu Khuzaimah Sulaiman

Teks: Hifzaila Hafni
Imej: PTS

Hari Guru tempoh hari, PTS ada buat promosi diskaun buku-buku yang berkaitan tajuk guru.

Salah satunya, buku Cikgu Khuzaimah Sulaiman yang bertajuk Guru Pemimpin 360. Buku ni memang menangkap mata saya pada pandangan pertama sebab di kaver, di bawah nama penulis tu ada sebut Guru Cemerlang JUSA C. Wah mesti buku ni bagus sebab ditulis oleh GC.
Tak lama lepas tu, melintas pula di Facebook, status Cikpuan Azzah AR, pengajar penulisan dan backpacker tegar (blog Nota Perempuan Backpacker), yang menulis ucapan tahniah untuk ibunya, yang dianugerahkan Tokoh Guru Kebangsaan 2017. 


Rupa-rupanya Cikgu Khuzaimah itu ibunya! Ibu dan anak sama-sama hebat.

Petikan dari Berita Harian:
'Bekas Pengetua Sekolah Menengah Agama (SMA) Persekutuan Labu di Seremban, Negeri Sembilan, Khuzaimah Sulaiman, diumumkan Tokoh Guru Kebangsaan pada sambutan perayaan Hari Guru Peringkat Kebangsaan Ke-46, di Kompleks Sukan Educity, dekat sini hari ini (Johor Bahru).'

Berita penuh boleh dibaca di SINI .

Maka dengan penuh rasa ingin tahu, saya cari maklumat tentang Cikgu yang hebat ni. Barulah tahu, sebelum ini, Cikgu Khuzaimah ada menulis sebuah lagi buku, Serlahkan Aura Guru Super tapi malangnya sekarang buku tu out of stock. Buku Guru Pemimpin 360 sahaja yang ada, pun dah tak banyak stok yang tinggal. 

Buku ni ada 99 kisah benar tentang kerjaya guru.

Lihat sinopsis buku di SINI

---

Tahniah untuk beliau. Walaupun saya tak kenal, hanya jadi follower anaknya sahaja tapi sebagai seorang anak bekas guru, saya tumpang bangga juga bila ibu kita diiktiraf kerja dan penat lelahnya. Jadi cikgu memang tak mudah.

CIKGU INSAN HEBAT!

Kenalah dengan tema Guru Pembina Negara Bangsa. Semoga semua cikgu terus komited bekerja dan mendidik anak-anak kita. Kita doakan semua cikgu diberi kekuatan dan kesihatan yang baik untuk terus berkhidmat dengan dedikasinya.

Ok lah, kalau berminat untuk dapatkan buku Cikgu Khuzaimah ni, boleh klik ke SINI

Ada diskaun 10% untuk pembelian sebelum 31 Mei 2017 ya!

No comments:

Post a Comment

Hai 😊
Kalau suka baca, jangan lupa komen ya!
Terima kasih.