Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur Bermula

Teks: Hifzaila Hafni

Wah, Pesta Buku (PBAKL) dah mula hari ini.



Seronok baca status update penulis, book seller, peminat buku semua pasal nak pergi sana dan senarai buku yang nak dibeli. Lagi teruja tengok tajuk-tajuk buku yang akan mula dilancarkan dan dijual secara rasmi bermula hari ini.

Saya?

Hmm. Tak pergi kot. 

Dah setahun dua tak pergi. Dengan anak kecil ni, saya dan suami tak berapa gemar nak ke tempat-tempat sesak dan ramai orang. Selalu tengok sahajalah dari jauh. Tumpang kegembiraan dan keterujaan orang yang pergi pun tak mengapa.

Dan, Pesta Buku Online pun ada sekali jalan dengan PBAKL. Jadi, terubatlah sikit kan. Hehe.

Yang pasti, meriah ni. Ada Himpunan Penulis, Thukul Bersekutu release 50 tajuk baru (eh!), buku sambungan memoir STAR dah terbit, sesi penulis jumpa pengunjung -- aaahh. Kita diam-diam baca update sudahlah ya.

Insya Allah ada rezeki lebih, bolehlah kirim kat personal shopper PBAKL atau beli online saja. Kalau tak pun, kita tumpang seronok dan mendoakan pesta kali ini berjaya dan lagi best sebab dah kembali ke PWTC!

Yang free tu, pergilah.

PBAKL 2017 mula hari ini, 28 April hingga 7 Mei.

Selamat berhari raya buku!

PESTA BUKU ANTARABANGSA KUALA LUMPUR 2017

28 April - 7 Mei 2017

PWTC

Masuk Percuma




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...