Ulasan Kelas Asas Blog ABDR - Puan Nor Mahsuri

 
Di Akademi Bekerja Di Rumah, setiap ahli yang telah menamatkan 44 entri blog perlu membuat ulasan kelas dan dikongsi oleh ahli-ahli yang lain.
 
Kali ini, saya memilih ulasan daripada Puan Nor Mahsuri Mhd Nordin. Jemput baca ulasan beliau tentang kepentingan berblog dengan guru di ABDR.
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Teks : Nor Mahsuri Mhd Nordin
Blog: Bisnes Online Suri Berkerjaya ( https://normahsurinordin.blogspot.my )
Guru Bimbingan : Anys Idayu Zakaria

Assalamualaikum w.b.t. pengunjung blog BOSB

Hampir 2 tahun rasanya saya sudah tidak menggunakan laptop untuk menaip entri di dalam blog ini. Ini disebabkan broadband yang saya gunakan telah diblock. Salah saya sendiri sebab sudah lama tidak top-up untuk aktifkan semula broadband tersebut. Jadi, terpaksalah saya menggunakan talian internet pada handphone untuk menaip entri pada blog saya. Rasa payah juga menaip teks yang panjang menggunakan handphone. Alhamdulillah, sekarang sudah beli nombor baru untuk digunakan pada broadband. Mudah nak menaip menggunakan laptop semula.

Alhamdulillah kini saya telah dapat menulis sehingga ke entri yang ke 81. Seingat saya, mulanya saya menyertai Akademi Bekerja Di Rumah ni semenjak bulan Julai 2013. Sekarang dah masuk 3 tahun lebih usia Blog Bisnes Online Suri Berkerjaya ni. Walaupun blog ini bukanlah blog yang hebat, tetapi dengan penulisan yang ada kini saya boleh mencapai entri yang ke 81. Terima kasih diucapkan atas tunjuk ajar dan bimbingan dari Puan Anys Idayu Zakaria, guru online saya di Akademi Bekerja Di Rumah ini.

Segala tunjuk ajar serta dorongan yang diberikan oleh Puan Anys Idayu Zakaria membuatkan blog BOSB ini menjadi lebih matang. Mempunyai guru dalam menulis blog, amat berbeza jika kita menulis sendiri. Jika menulis sendiri, kita tidak tahu hala tuju dan menulis berdasarkan keinginan dan naluri sahaja. Dengan berguru blog menjadi lebih terarah berpandukan bimbingan yang disediakan berdasarkan tajuk utama blog. Jadi blog akan lebih bermanfaat untuk dibaca oleh pengunjung. Selepas ini mungkin saya akan membina blog lain yang menumpukan kepada produk-produk saya sahaja.

Sekali lagi saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada Puan Anys Idayu Zakaria dan guru-guru serta rakan-rakan di ABDR, di atas segala sumbangan yang diberikan bagi menjayakan blog BOSB saya ini. Segala jasa kalian akan sentiasa diingati sepanjang hidup saya. Semoga Allah memberkati semua usaha kalian dalam melahirkan usahawan yang berjaya melalui blog.
 
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Ingin menjadi sebahagian daripada Akademi Bekerja Di Rumah dan menjana pendapatan melalui blog?
 
Sertai Kelas Asas Blogshop ABDR dengan yuran bermula dari RM200.
 
Hubungi:
 
Hifzaila Hafni
Pengurus Online ABDR
 
SMS/Whatsapp 019-460 3094

No comments:

Post a Comment

Hai 😊
Kalau suka baca, jangan lupa komen ya!
Terima kasih.