Ulasan Ebook 10 Langkah Mudah Bina Kedai Online

Teks: Hifzaila Hafni

Sebilangan dari kita ada yang ingin sangat cuba dan mula berbisnes bila melihat rakan-rakan atau keluarga jana pendapatan lumayan dan mempunyai waktu bekerja fleksibel; tetapi tidak tahu cara nak bermula.

Tak perlu berhenti kerja baru nak mula berbisnes. Boleh mula dahulu sebagai sambilan. Belajar dan biasakan dengan proses berbisnes secara asas.

Antara langkah awal yang boleh dilakukan adalah baca dan hadam dahulu ebook yang menerangkan cara-cara nak membuka 'kedai online'.

Ikuti ulasan ebook tersebut.

=============================

Ulasan Ebook - 10 Langkah Mudah Bina Kedai Online

Teks: Noor Azila Mohamad
Foto: Ebook ABDR
Blog: http://noorazilamohamad.blogspot.my

                                    
Assalammualaikum...
Alhamdulillah, setelah baca ebook ini, semua persoalan selama ini telah terjawab. Walaupun saya telah lama bermula dalam bisnes online, tetapi apa yang ada dalam ebook ini tetap menjadi amalan saya sehingga kini. Dulu sebelum bermula, terlalu sukar untuk mencari buku atau ebook tentang bagaimana ingin memulakan bisnes online, tetapi kini, dengan adanya ebook ini, sangat-sangat membantu untuk yang ingin bermula.

Dulu sebelum saya bermula, pelbagai badan-badan kerajaan dan pihak yang ingin menawarkan pinjaman perniagaan, mudahkan? Di universiti juga, kita di ajar untuk membuat kertas kerja untuk memohon pinjaman perniagaan. Tahukah anda?, itu adalah perangkap yang sangat berbahaya. Elakkan berhutang untuk memulakan perniagaan. Dalam ebook ini, terdapat panduan asas untuk bermula tanpa modal. Antaranya, tidak memulakan bisnes dengan berhutang, tidak memulakan dengan modal yang besar, belajar asas berniaga dan berjualan, belajar asas bina kedai online pertama, urusniaga pertama, jualan pertama dan belajar asas bisnes dan tahap perkembangan berperingkat. Dalam ebook ini juga ada panduan atau strategi untuk kita bermula tanpa perlu kita menjadikan modal sebagai faktor utama.

Dropship?
Perkataan yang paling popular pada masa kini. Semuanya ada di terangkan di dalam ebook ini. Ada yang memandang rendah pada 'dropship', mungkin kerana margin keuntungannya tidak begitu besar, tetapi mereka lupa, bahawa untuk bermula bukanlah keuntungan yang menjadi faktor utama, tetapi belajar dan fokus dahulu cara pemasaran yang betul. Jika kita ingin bermula dengan lambakan stok, tetapi tidak mahir dalam pemasaran, bagaimana sekiranya, barang jualan tidak mendapat sambutan, kita akan menghadapi masalah dalam pusingan modal seterusnya. Jom berkuli dahulu sebelum menjadi tuan.

Secara ringkasnya, di dalam ebook ini, pelbagai panduan berguna untuk yang ingin memulakn perniagaan, sama ada secara online atau pun offline. Bermulalah dengan mencari ilmu  agar kita tidak mengambil jalan jauh dengan mengulangi kesilapan yang telah dilakukan oleh mereka yang terdahulu. In shaa Allah, usaha, doa dan tawakkal...semoga berjaya...:)

==============================

BERMINAT UNTUK DAPATKAN EBOOK INI?

REBUT PROMOSI BELI 4 EBOOK PADA HARGA 2 EBOOK SAHAJA!

PERTANYAAN/ORDER EBOOK:
HIFZAILA
0194603094