Mahu Saya Buatkan Blog untuk Anda?

Teks: Hifzaila Hafni

Blog memang salah satu medium efektif dan 'tool' yang perlu ada bagi setiap individu yang ingin berbisnes online.

Kenapa?

Daripada blog, anda dapat menerangkan produk atau servis anda dengan lebih lanjut, dan bakal pelanggan mudah mencari maklumat tentang produk atau diri anda kerana kini segalanya boleh didapati dengan melayari internet. Dan di blog juga, anda tidak tertakluk kepada syarat-syarat seperti yang dikenakan oleh Facebook, yang mana mulai 2015, pemasaran secara 'hard selling' di Facebook akan disekat. Yang dimaksudkan adalah Facebook personal ya. Untuk tujuan bisnes, boleh manfaatkan penggunaan Fanpage atau FB Ads.

Tapi sebilangan orang yang berbisnes ini, bukan tak mahu buat blog, tapi mungkin kurang arif, kurang faham atau tiada masa untuk buat.

Jadi, disebabkan itu, kami di Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR) ada menawarkan perkhidmatan TEMPAHAN BLOG BISNES bagi mereka yang mahu mulakan blog bisnes sendiri.

Blog yang dibangunkan akan lengkap dengan widget yang perlu ada sebagai sebuah blog bisnes. Juga akan disediakan Fanpage dan pautan.

Memang sesiapa saja boleh bina blog sendiri, tapi kelebihan bila blog ini dihasilkan melalui servis ini, secara automatik anda akan berada dalam jemaah ABDR, yang mana rangkaian kami menjangkau hampir 1000 blog ketika ini. Blog anda juga akan dipautkan kepada semua ahli maka potensi bisnes anda akan lebih berkembang.

Dengan bayaran serendah RM200 bagi setiap tempahan blog, anda akan dapat blog bisnes anda sendiri, email dan fanpage bisnes anda. Anda juga layak meletakkan tapak iklan di SOHO Directory dengan tambahan bayaran RM50 untuk ruang iklan selama 6 bulan.

Masa yang diambil untuk setiap tempahan siap adalah 3-5 hari sahaja.

Contoh tempahan blog bisnes yang telah siap adalah bisnes Gula Kapas: http://gulakapasshariz.blogspot.com

Luaskan potensi bisnes anda melalui blog. Dan sertai ABDR. Anda bukan sahaja dapat blog sendiri tetapi juga dapat berkenalan dengan para usahawan yang berkaitan dengan bisnes anda sekaligus mengembangkan bisnes anda.