Belajar Buat Blog Langkah Demi Langkah

Walaupun ramai yang pandai buat blog, tapi ada segelintirnya tak sedar yang dia boleh memaksimumkan penghasilan blognya itu. Berbeza pendekatan blog penulisan dengan blog bisnes.

Kebanyakannya memang sudah ada blog, tapi tinggal separuh jalan. Sama ada tak tahu atau tak mahu teruskan. Atau tak kuasa nak teroka apa yang perlu buat untuk lengkapkan blog macam blog-blog orang lain yang cantik, user friendly dan trafik tinggi.

Ok, dah buat blog, dah siap. Macamana nak tarik orang datang ke blog kita hari-hari? Itu pun kena belajar juga. Tak kisah lah belajar dengan membaca atau bertanya kepada yang lebih berpengalaman. Nak dapat ilmu, kena rajin. Dan ada sesetengahnya perlukan pengorbanan dan pelaburan.

Tiada yang PERCUMA dalam dunia ini.

Kalau sesiapa berminat dan free hujung minggu ini, cikgu blog saya anjurkan kelas belajar buat blog di kediaman beliau. Nota dan minuman beliau sediakan. Tapi untuk muslimah yang serius nak belajar sahaja lah ya. Sambil tu ada juga slot belajar buat roti kalau nak turut serta. Dengar-dengar demonstrasi Tupperware pun ada. Kelas ambil masa 3 jam sahaja. Maksimum 3 orang per slot. Habis belajar dan bina networking dalam sehari (sebenarnya 3 jam sahaja).

Boleh hubungi saya untuk tempah slot. Moh daftar sekarang!