Cara Mendaftar Kelas Asas Blog ABDR

Teks: Hifzaila Hafni
Imej: Carian Google

Kebanyakan orang yang pm saya bertanyakan kelas asas blog adalah  bagaimana nak mula kelas blog online/offline dan bagaimana kelas dijalankan.

Baik, hari ni saya akan kongsikan cara untuk mendaftar kelas asas blog ini, selepas anda menghubungi Pengurus Online (PO) yang mengatakan anda berminat untuk tahu lebih lanjut tentang kelas.
Langkah 1:
Kenal pasti pakej kelas yang dipilih, sama ada kelas penulisan atau bisnes (atau kelas penulisan kreatif pun ada). Ini bertujuan untuk memudahkan Guru Online (GO) menyediakan bahan sebab kedua-dua kelas fokusnya berbeza. Lebih baik juga anda sudah meneliti pakej kelas yang ditawarkan supaya mudah anda membuat keputusan (selanjutnya tentang pakej kelas di sini)

Langkah 2:
Tentukan kelas yang ingin disertai secara online atau offline. (*Kelas offline untuk kelas penulisan atau bisnes sahaja).
Kelas online - dijalankan melalui secret group di Facebook, boleh mula bila-bila masa.
Kelas offline - berjumpa dan belajar secara langsung dengan GO setelah dipersetujui tempat, hari dan masa.

Langkah 3:
Bayar kepada PO harga pakej kelas yang dipilih. Kemudian maklumkan pembayaran supaya PO boleh emelkan link ebook bonus yang didatangkan dalam pakej yang telah dipilih.

Langkah 4: 
Boleh mula baca dan khatamkan ebook wajib, Belajar Asas Blog sebelum mulakan kelas untuk memudahkan proses analisa minat dan kepakaran dan pembelajaran seterusnya.

Begitulah sedikit sebanyak gambaran bagaimana proses pendaftaran kelas dilakukan. Mudah saja. PM dan bincang dengan PO tentang apa saja kemusykilan berkenaan kelas.

PO bertugas,
Hifzaila Hafni
019-4603094

Ketahui lebih lanjut tentang kelas-kelas online yang ditawarkan DI SINI.