Blog Tetap Relevan


Mengapa blog masih lagi relevan pada zaman media sosial yang lebih aktif seperti Facebook, Twitter dan You Tube? Jom ikuti akronim B-L-O-G ;)
B – Bina Jenama
Blog amat penting dalam mebina jenama perniagaan kita. Seseorang masuk ke laman web kita sekali, dua, belum lagi akan membeli produk yang kita pasarkan. Ia memerlukan pelawat melawati laman web kita berkali-kali (5-6 kali) barulah mereka akan membeli daripada kita. Ini kerana, ia mengambil masa untuk membina kepercayaan orang ramai keatas laman kita, dan blog yang sering dikemaskini akan membina kepercayaan dan jenama perniagaan anda! ;)

L – Letakkan imej/gambar
A picture paints a thousand words! Untuk memberi tarikan kepada blog kita, pastikan setiap posting kita mengandungi imej atau gambar (dan bukan hanya teks sahaja). Imej atau gambar pada setiap posting blog anda akan memberi tarikan untuk pelawat membaca. Satu tip tambahan, meletakkan gambar orang/manusia dapat menarik psikologi pelawat oleh kerana manusia boleh relate dengan manusia lain.
O – Optima di enjin pencari
Enjin pencari seperti Google, Yahoo atau MSN suka pada laman web yang banyak maklumat dan sering dikemaskini. Blog, boleh mengoptimakan laman web kita di enjin pencari dan membawanya ke muka hadapan enjin pencari. Segala mesej-mesej yang ditulis di blog akan diarkibkan untuk selama-lamanya- tidak kira sama ada artikel yang ditulis pada tahun 2006 (seperti di blog ini), masih lagi boleh dijumpai di enjin pencari di muka hadapan!
G – Gandakan pendapatan
Di blog, kita boleh menjana pendapatan tambahan dengan meletakkan iklanGoogle.com/adsense ataupun NuffNang.com.my. Dengan meletakkan iklan di blog kita, sambil blogging, kita boleh menjana pendapatan.Jangan lupa juga, blog merupakan platform yang amat baik untuk menjalankan perniagaan berbentuk affiliate tanpa sebarang modal!

=========================================================================================
Jutawan internet yang kata BLOG masih relevan walaupun dengan adanya media sosial yang lain. Jadi, amat perlu bagi mereka sedang atau bakal berbisnes online ada sebuah blog. 
Daripada blog, kita dapat mempromosikan produk yang kita ada dengan lebih jauh lagi dan dapat memberikan segala maklumat tentang produk dan bisnes kita dengan berkesan. 
Bergabung dengan kami dengan lebih 700 blog kini, di Akademi Bekerja Di Rumah, sama-sama menjana pendapatan melalui blog. 
Jika tak pandai bina blog, akan belajar hingga pandai. Jika tiada masa nak bina blog, ada servis bina blog untuk anda.

Hubungi saya untuk tahu caranya.
Hifzaila Hafni
Pengurus Online
Akademi Bekerja Di Rumah
PM/Whatsapp: 019-4603094