Ulasan Ebook 101 Idea Home-based Bisnes

Lebih ramai yang ingin menjana pendapatan tanpa keluar rumah. Ada yang ingin mencari pendapatan sampingan, dan ada juga yang ingin melakukan secara sepenuh masa.

Kedua-duanya boleh. Dan banyak bidang bisnes yang boleh dijana hanya dengan beroperasi dari rumah, tanpa melibatkan premis perniagaan atau pejabat. Sebagai langkah pertama untuk bermula. Bila dah maju, boleh lah mengintai premis atau ruang perniagaan yang lebih luas atau besar untuk menampung bisnes yang makin berkembang.



Dalam ebook ini, disenaraikan pelbagai jenis bidang bisnes yang boleh diteroka, bergantung kepada minat, kepakaran, kemahiran dan sumber yang anda ada.

Kadang-kadang kita memang minat nak berbisnes tapi kita tak tahu bidang apa yang sesuai dengan kita. Bagaimana nak mula. Di sini perlunya kita analisa dan kaji dahulu, kekuatan yang kita ada.

Panduan dan nasihat ada digariskan dalam ebook ini untuk membantu kita membuat keputusan.

Kalau suka memasak...

Boleh cuba menjual sarapan pagi, penghantaran makanan tengah hari dan makan malam, jamuan majlis hari jadi atau keraian, katering kecil-kecilan.

Kalau suka buat kek dan roti...

Cuba cipta resipi kek yang sedap dan dihias dengan kreatif. Boleh mula dengan promosi di majlis kahwin atau kawan-kawan. Roti atau kek boleh juga dibungkus dan diletakkan di kedai-kedai, kantin sekolah atau stesen minyak.

Kalau pandai berseni kreatif...

Tangan berseni ni, untung. Guna bakat seni yang dikurniakan Allah untuk anda jana lebih pendapatan. Menggubah bunga, hantaran, bunga telur atau apa-apa saja produk kreatif. Bidang yang berkait rapat juga dengan majlis perkahwinan. Boleh cuba dulu dengan majlis kahwin rakan atau saudara-mara.

Kalau anda graduan berijazah...

Boleh cuba jadi tutor atau guru tuisyen. Tawarkan servis mengajar. Boleh dilakukan di rumah atau mengajar di sekitar kejiranan. Masa yang fleksibel. Pahala pun banyak, sampaikan ilmu.

Kalau pandai menjahit...

Untung kalau pandai menjahit. Pakaian, langsir, beg atau produk jahitan lain. Kalau belum pandai, tapi minat, boleh masuk kelas jahitan dulu. Mula dengan jahit baju keluarga, adik-beradik, saudara-mara.

Kalau suka menulis...

Kini menulis saja boleh jana banyak pendapatan. Tak kisah lah menulis apa saja. Blog, artikel, ulasan buku atau novel. Tapi nak menulis selain bakat (rezeki Allah bagi), perlu ada ilmu juga. Supaya bermanfaat.

Untuk dapatkan lebih idea tentang apa lagi bidang yang boleh diceburi dengan beroperasi dari rumah, dapatkan ebook ini.

Yang belum dapat ilham, akan dapat ilham nak berbisnes apa. Yang dah ada ilham, boleh fokuskan dengan bidang yang diminati.

Ebook ini berharga RM50 sebuah.

Tapi, separuh harga jika dibeli pakej ebook ini dengan ebook Belajar Asas Blog.




Ebook 101 Idea Home-based Bisnes DAN ebook Belajar Asas Blog, hanya RM50 sahaja.

[Ambil peluang mula bisnes di musim raya]

Hubungi saya untuk order.

Emel: hifzaila.hafni@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-4603094
Like Fanpage: Teknik Buat Duit Online




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...