Kenapa Perlu Ke Kelas Blog?

Memang senang je nak buat blog. Semua orang pun boleh buat. Tak pun, cari je kat internet. Buat apa nak masuk kelas, boleh buat je sendiri.

Takkan nak buat blog pun kena masuk kelas? Kena bayar pulak tu. Mahal. Baik buat sendiri. Senang je.

Itu yang selalu kita dengar. Saya pun pernah tergolong dalam golongan yang berfikiran begitu. Nak buat sendiri kononnya, kesudahannya tak ke mana-mana.

Hilang fokus, dah mula tapi tak tahu arah tuju. 

Bila muhasabah balik, sebenarnya tak pandai pun. Lepas tu putus asa. Blog pun tergantung begitu saja.

Memang, namanya kelas asas blog. Online pulak tu kelasnya. 

Banyak soalan kan?

Macamana kelas dijalankan, siapa yang mengajar, buat apa ke kelas untuk tulis blog sedangkan ada orang dah kaya dengan blog buat sendiri je, internet tak ada, apa yang online-online ni semua?

Begini.

Kelas Online
Maksudnya, dijalankan dalam talian. Hanya perlu ada gajet dengan sambungan internet. PC atau telefon pintar atau tablet, terpulang anda. Masa kelas fleksibel. Kelas dijalankan melalui Facebook. Anda akan dipandu dengan tugasan demi tugasan (atau langkah demi langkah) oleh guru online yang anda pilih. Tiada tempoh masa nak siapkan setiap tugasan, terpulang kepada keselesaan anda, hingga sempurna blog yang dimulakan. Tiada paksaan untuk siapkan dalam tempoh tertentu.

Guru Online
Adalah blogger yang dah biasa menulis blog dan menjana pendapatan dari blog mereka. Ditambah lagi ilmu daripada pengasas ABDR, Puan Masayu Ahmad. Anda akan dibimbing untuk menggunakan blog sebagai platform menjana wang juga selain dididik cara menulis entri yang berpengaruh dan berkesan.

Jaringan Bisnes
Bagi yang membina blog untuk bisnes, akan akan dapat luaskan jaringan pasaran bisnes anda. ABDR bergabung daripada 600 blog yang akan membantu meluaskan sasaran pelanggan, yang sama-sama mengiklan bisnes alumni.

Pertanyaan dan pendaftaran mana-mana kelas asas blog online boleh melalui borang tempahan di bawah atau:
Emel: hifzaila.hafni@gmail.com
PM/SMS/Whatsapp: 019-4603094
Like Facebook: Tip Bisnes Online


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...